Karate aikuiset

Toimintaidea ja tavoitteet

Karate aikuisten ryhmä on tarkoitettu kaikille aikuisharrastajille. Lisäksi ryhmässä harjoittelee Nuorten ryhmän (alkaen 12 v.) harrastajia. Ryhmän tavoitteena on oppia ja kehittää karatetaitoja jokaisen harrastajan oman tavoitetason mukaan. Lisäksi harrastajan fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset taidot kehittyvät päämäärätietoisen harjoittelun kautta.

Aloittaminen

Voit aloittaa karaten elo/syyskuussa ja tammikuussa, jolloin ryhmiin otetaan uusia harrastajia. Voit aluksi kokeilla harjoittelua pari viikkoa ilmaiseksi. Varusteiksi alkuun riittää verkkarit ja T-paita tai vastaavat ja juomapullo. Harjoituksissa ollaan paljain jaloin. Myöhemmässä vaiheessa harjoittelupukuna käytetään karatepukua.

 Voit käydä alkuun maanantain ja keskiviikon harjoituksissa tai omaan aikatauluusi sopivissa harjoituksissa. Ohjaajamme auttavat tarvittaessa sopivan viikkoaikataulun koostamisessa. Alkeiskurssilaisten harjoitteet on suunniteltu heidän taitotasolleen sopiviksi, aikaisempaa kokemusta kamppailulajeista ei tarvita. Uudet harrastajat harjoittelevat yhdessä muiden aikuisharjoittelijoiden kanssa.

Harjoitukset

Harjoituksia on neljä kertaa viikossa, josta voit koostaa itsellesi sopivan harjoitusaikataulun.

HarjoituksetVastuuohjaaja
ma klo 19.30-21 LKK sali, yhteisharjoituksetRepe/Harry
ke klo 19.30-21 LKK sali, yhteisharjoituksetJari/Arto
su klo 16-17.30 LKK sali, kataharjoitukset sis. perustekniikkaaJaana

 Harjoitusten kausisuunnitelma löytyy myClubista.

Harjoittelumaksu

Aikuisilla harjoitusmaksu on 140 euroa/lukukausi. Lisäksi tulee jäsenmaksu 30 euroa/vuosi.

 Harjoittelijamme eivät ole vakuutettuja seuran puolesta. Jos sinulla ei ole kamppailulajeja kattavaa vakuutusta, suosittelemme ottamaan sen www.karateliitto.fi ja valitse lisenssit-sivu. Vaihtoehtona on harrastevakuutus ja uusille peruskurssivakuutus. Karateliiton vakuutus koostuu lisenssiosasta ja vakuutusosasta, joka on räätälöity juuri kamppailijan tarpeita vastaavaksi. Lisensseistä kertyvät tulot karateliitto ohjaa karaten kehittämiseen koko maassa.

Edistymisen seuranta

Karateryhmässä on käytössä vyöjärjestelmä, jonka avulla harjoittelusta tulee tavoitteellista ja päämäärätietoista. Vöissä edetään oman tavoite- ja kehitystason mukaisesti. Vyökoe pidetään aina lukukauden lopulla. Omassa seurassa suoritetaan vyöt ruskeaan asti. Mustat eli dan-arvot suoritetaan kansallisissa tai kansainvälisissä Wadokai-vyökokeissa.

 Uudet harrastajat suorittavat ensimmäisissä vyökokeissaan keltaisen vyön. Vyökoe on yleensä saman lukukauden lopulla, jolloin olet aloittanut.

Vaatimukset seuraaviin vyökokeisiin

Vyökoevaatimuksista on erillinen ohjeistus, josta voit kysyä ohjaajilta.

vyöarvomin. harjoitusmääräsuositeltu min. aika edellisestä vyökokeestaEdesauttavat asiat
oranssi406kk 
vihreä808kk 
sininen12012kkohjaajakokemus
ruskea15018kkohjaajakokemus

Kauden tapahtumat

Kevätkauden lopulla on ryhmän päätöstapahtuma/kesäleiri ja syyskauden lopulla seuramme pikkujoulut.

Ohjausryhmä

Karaten ohjaamisesta ja kehittämisestä vastaa seurassamme ohjausryhmä, joka koostuu kaikista karaten vastuu- ja vakiohjaajista. Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Jaana Perttilä.

Lisätietoja

Jaana Perttilä, jaana.perttila(at)lohjankamppailukeskus.fi, 050 545 6786

Harry Heinonen, harry.heinonen(at)canon.fi, 040 547 8186