Karate

Miksi aloittaa karate?

Karate pitää kunnossa koko elämän ajan.

Karateharjoittelussa tehdään tasapuolisesti koko kehoa kuormittavia harjoituksia, jotka kehittävät kehonhallintaasi, lihaskuntoasi, liikkuvuuttasi, tasapainoasi ja kestävyyttäsi. Karateharjoittelun edetessä koordinaatiokykysi, ketteryytesi, reaktiokykysi ja nopeutesi paranevat. Karateharjoittelu tukee toimintakykyäsi ja ryhdin hallintaasi, mikä parantaa yleistä hyvinvointiasi.

Karateharjoittelu on monipuolista.

Opit erilaisia lyöntejä, potkuja, torjuntoja ja itsepuolustustekniikoita sekä karateottelutekniikoita. Karateharjoittelu koostuu rivi- eli muotoharjoittelusta, paritekniikoista ja katasta eli liikesarjoista. Tekniikoita tehdään myös nyrkkeilyhanskoilla, pistehanskoilla ja potkutyynyillä. Monipuolinen harjoittelu pitää motivaation yllä vuodesta toiseen.

Harjoittelua yksilöllisesti ryhmässä.

Saat molempien harjoitustapojen edut karatessa. Voit keskittyä omaan kehittymiseesi hyvässä porukassa. Taitoa oppii paremmin, kun on hauskaa. Lisäksi kaverit tsemppaavat tiukissa paikoissa.

Karate kehittää mieltä.

Tekniikoiden oppimiseen syventyminen kasvattaa keskittymiskykyäsi, sinnikkyyttäsi ja päämäärätietoisuuttasi. Edetessäsi vöissä itsetuntosi ja rohkeutesi kasvavat. Opit sietämään painetta ja mielen hallintasi sekä esiintymis- ja ilmaisutaitosi kehittyvät.

Karate seurassamme

Karateharjoittelun voi aloittaa lähes minkä ikäisenä vain.

Seurastamme löytyy monipuolisesti karateryhmiä, tervetuloa mukaan!
Perhekarate – 4-vuotiaista alkaen oman perheen/vanhemman kanssa
Karate Kids – 5-6-vuotiaat
Junnukarate – 7-12-vuotiaat
Nuorten ryhmä – 12-18-vuotiaat
Karate aikuiset – 12-vuotiaista alkaen
Sportskarate – harrastus (ei kilpaiilu) ja kilpailutoiminta

Tyylisuuntamme on Wadoryu.

Seurassamme harjoitellaan Wadoryu-karatea. Kuulumme JKF (Japanin karateliitto) Wadokai -kattojärjestöön ja olemme yksi sen Wadokai branch-seuroista. Wadoryu-karate on Hironori Otsukan kehittämä yhdistelmä Shindo Yoshin Ryu -jujutsua ja Okinavan karatea. Siinä on myös vaikutteita japanilaisesta miekkailusta.

Wadoryu on tyylisuuntana luonnollinen. Rentous on tärkeää nopeiden ja tehokkaiden tekniikoiden saavuttamisessa. Tekniikat ovat suoraviivaisia ja pelkistettyjä karsittuna turhista liikkeistä. Kovaa kontaktia vältetään erilaisilla tekniikoihin liittyvillä väistöillä, mikä vähentää nivelten rasitusta ja suojelee loukkaantumisilta.

Lisätietoa löytyy www.wadokai.fi

Olemme lasten liikunnan lähiseura.

Seuramme karaten junioritoiminnalle on myönnetty Tähtimerkki. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat Tähtikuvion, joka loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään. Tähtikuviossa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan. Entistä laajempi tuki mahdollistaa paitsi liikunnan säilymisen osana ihmisen eri elämänvaiheita, myös alustan kehittyä huippu-urheilijaksi.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.

Lisätietoa www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/tahtiseurat