Junioritoiminta

Hokutoryu-junioritoimintaa ei järjestetä toistaiseksi.

Juniori Ju-Jutsu on sovellettu 7-14 vuotiaille harrastajille. Lohjalla ikärajaksi on toistaiseksi asetettu 9-14 vuotta. Harjoitteista on poistettu kaikki tämänikäisille nuorille soveltumattomat tekniikat. Tavoitteena on että nuori saa perusvalmiudet myöhempää Ju-Jutsu -harjoittelua varten ja omaksuu myönteisen ja liikunnallisen elämäntavan Ju-Jutsun parissa.

Harjoittelu

Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, jossa opitaan lajin perustaidot ja kehitetään fyysistä kuntoa. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja keskittymiskykyä. Harjoittelu tapahtuu pareittain ja ryhmissä.

Varusteet

Peruskurssin voi aloittaa sisäliikuntaan sopivalla vaatetuksella, harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Kurssin aikana harjoittelijoille tulee hankkia lajin omainen harjoituspuku (ju-jutsugi). Sellaisen voi tilata myös vetäjiltä. Jokaisen harjoittelijan tulee pestä jalkansa ennen harjoitustilaan (dojolle) siirtymistä. Lisäksi pukuhuoneesta siirtymiseen on hyvä hankkia sisäsandaalit tai vastaavat. Varusteitten tulee olla puhtaita ja asiallisia, pitkät hiukset sidottuna, kynnet tulee leikata ja korut, kellot yms. otettava pois. Juomapullo on hyvä olla mukana.

Käyttäytyminen

Ju-Jutsun perinteiden mukaan peruskurssilla opetetaan lajinomainen etiketti ja sitä ylläpidetään läpi Ju-Jutsu -harrastuksen. Etiketin perusajatus on lajin, opettajan (sensein, mustavyön tai sempain, vanhemman), dojon ja harjoituskumppanien kunnioittaminen. Siisteys kuluu oleellisena osana japanilaisen perinteen omaavaan Hokutoryu Ju-Jutsuun, joten dojolla ei saa juoda tai syödä ja sinne tuodut henkilökohtaiset tavarat pidetään siistissä järjestyksessä.

Ohjaajat vastaavat etikettiä koskeviin kysymyksiin. Turhaa puhumista tosin tulee välttää, jotta keskittymiskyky säilyisi läpi koko harjoitusajan. Ohjaajat ovat vastuussa harjoituksesta ja junioreista, näin olen, sieltä ei saa poistua ilman lupaa.

Kaikki mukaan kokeilemaan!